Mijn ervaring met The Green Happiness – week 3

by Laura
Mijn ervaring met your 50 days of green happiness groene smoothie met spinazie

Ken je dat? Dat je ergens veel tijd en moeite instopt. En dat het totaal niet oplevert wat je had gehoopt?

Dat had ik deze week met The Green Happiness.

Mijn ervaring met your 50 days of green happiness french coconut kissMijn ervaring met The Green Happiness – week 3

Moe
Oh wat was ik moe! Moe, moe, moe. En ik deed zo m’n best. En volgde braaf alle aanwijzingen uit het boek. Pff, niet zo motiverend.

Facebook support
Maar gelukkig ontdekte ik deze week ook de Your 50 days of green happiness Facebookgroep. Of groepen eigenlijk. Wat handig! En wat dom dat ik daar niet eerder naar gezocht had. In de algemene groep delen deelnemers tips, successen en vragen. Iedereen is behulpzaam, een fijne sfeer. Bleek dat meer mensen hier last van hadden in week 3. Kijk, dat scheelt toch, als je niet de enige bent. En ik was ook niet de enige waarbij de bietenburgers uit elkaar vielen. De gouden tip? Voeg wat boekweitmeel toe. Er zijn trouwens ook aparte Facebookgroepen per startweek. Typ in de Facebookzoekbalk Your 50 days of green happiness + jouw startdatum in en tadaaa!

Beloning
Ok, ok. Het was niet alleen ellende deze week. Ik zie wel degelijk verschil. Mijn lijf verandert. En lekker in mijn vel was één van mijn voornemens voor 2016. Dat lijkt dus goed te komen.

Groen, groente, groenst
Ik dacht dat we al veel groente aten. Maar dat kan dus veel beter. En dat voelt lekker in m’n lijf. Al was ik moe deze week, ik had geen buikpijn en een goede stoelgang. Dus bij meer groente voel ik me goed. Mee doorgaan dus. Sinds ik meedoe aan Your 50 days of green happiness eet ik ook veel meer kokos. Eerst wist ik niet eens waar de kokosmelk stond. Bij de Aziatische gerechten in de supermarkt dus. Een welkome aanvulling. En verrassend: niet alles smaakt naar bounties als je er kokos bij doet. Mocht je daar bang voor zijn.

Mijn ervaring met your 50 days of green happiness chocolate dream pancakesMijn favorieten van Your 50 Days of Green Happiness – week 3

Net als vorige week: mijn favorieten op een rij. Ook voor mezelf, zodat ik ze na 50 dagen niet vergeet, maar kan opnemen in mijn ‘recepten repertoire’.

  • Chocolate dream pancakes (p. 104). Ja dat is net zo lekker als het klinkt, zie de foto hierboven. Kost wel wat tijd en flink wat afwas, maar de moeite waard in het weekend.
  • Jammie: de French coconut kiss (p. 108). Een wentelteefje zonder zuivel of ei. En toch lekker romig. Die moet ik onthouden.
  • De smoothie Purple Kick-off met spinazie (p. 111). Ik was altijd een beetje bang voor groene smoothies. Maar ik vind ze heerlijk. En makkelijk! Ook een goede manier om James -nog meer- groente te laten eten.
  • Oats at ik al regelmatig, maar ik ontdek steeds meer variaties in mijn repertoire. Warm, koud, uit de oven. Zoals die met banaan en rozijnen (p. 107).
  • Curry maak ik nooit. We houden niet van pittig eten en bepaalde curry-ingrediënten als gember en koriander. Maar ik volg deze week braaf het programma en ik maakte dus ook de Zoete Curry (p. 115). Lekker! Ik gebruikte de Fair Trade groene curry pasta. Lekker veel groente en door de kokosmelk zacht van smaak. Niet officieel Green Happiness-proof, maar voor Jeroen serveerde ik er een naanbrood bij. En ik strooide er wat ongebrande nootjes overheen voor de bite.
  • Ook de Pesto risotto (p. 107) was lekker. Goed idee om linzen toe te voegen aan de risotto voor extra voedingswaarde. Eerlijk? Ik heb ook hier een beetje gesmokkeld door wat cashewnoten en parmezaanse kaas aan de pesto toe te voegen.

Zo ga ik het volgende week doen:

  • Grotendeels ga ik zo verder. Het lijkt erop alsof ik niet enige was met een energiedip. Dit kan ook komen omdat je lichaam afvalstoffen gaat afvoeren. Buiten de moeheid voelt m’n lichaam wel ‘lekkerder’.
  • Als ik smokkel, bijvoorbeeld door nootjes of wat kaas toe te voegen, dan doe ik dit in de avond. Alle ingrediënten die The Green Happiness vermijdt, kosten veel energie om te verteren. Dat zorgt voor die bekende middagdip. Dus als ik afwijk van het programma, dan liever in de avond.
Beeld: 1. Groene smoothie met spinazie 2. French coconut kiss 3. Chocolate dream pancake. Recepten van The Green Happiness, foto’s door www.lauraenjames.com


Related Articles

9 comments

Linda 8 februari 2016 - 21:19

Hoi Laura, leuk dat je er zo eerlijk over schrijft, dat je een dipje hebt. Ik had er wel al eens van gehoord, maar nu heb ik ook eens op de site gekeken. wat ik me afvraag, hoe sta je hier in? Is het echt een soort experiment voor die 50 dagen of denk je dat je hier straks ook mee verder gaat, deze manier van koken en eten? Of ga je straks weer (deels) terug naar je oude voedingspatroon? Ik vraag me namelijk altijd af wat er met je lichaam gebeurt als je heel intensief zo’n programma volgt en dan ‘ ineens’ weer terug gaat naar hoe je vroeger at. Het is misschien nog een beetje vroeg voor zo’n vraag, maar misschien heb je daar al een beetje over nagedacht.

Groetjes, Linda

Reply
Laura 8 februari 2016 - 21:24

Hi Linda, goede vraag! Ik wil m’n oude voedingspatroon, of eigenlijk m’n energiepatroon/dip, doorbreken en denk dat dat het beste lukt door een tijd rigoureus anders te eten. Helemaal 100% volgen doen we niet, omdat James en Jeroen ook mee-eten. En ik geloof dat je bijvoorbeeld ook goede vetten nodig hebt in je voeding. Dus ik eet bv. extra avocado en wat goede olie over m’n salade.

Het is niet de bedoeling dat m’n lichaam op de spaarstand gaat. Maar ik hoop meer ideeën op te doen om beter te ontbijten, gezonder te lunchen en meer groente te eten. Ik zal dat in de volgende blog nog een keer benadrukken. Want ‘extreem diëten’ vind ik inderdaad niet verantwoord.

Reply
Linda 9 februari 2016 - 08:26

Hoi Laura, een flinke pas op de plaats dus. Even met eend totaal andere blik naar je voedingspatroon kijken. Kan er nuttig zijn, heb ik zelf ook gedaan een tijdje geleden en beviel me goed. Het is stiekem wel weer tijd om ook weer kritisch te kijken maar mijn eetpatroon. Succes nog en ik lees graag hoe het je verder afgaat.

Reply
Laura 9 februari 2016 - 09:07

Dankjewel! Ja, ik zal zeker nog updates plaatsen!

Reply
Lidia 9 februari 2016 - 11:18

Hoi! Ik had nog niet gehoord van de Green Happiness, ik deed vorige maand het metabolisme dieet (eigenlijk geen dieet, maar vooral om je metabolisme te stimuleren), een beetje hetzelfde idee volgens mij. En die moeheid herken ik, heel erg. Ik dacht, doe ik iets goeds voor mijn lichaam en dan ga ik me zo voelen?! Maar dat schijnt er bij te horen dus;-). Mijn dieet duurde 28 dagen, maar heel veel sterkte met 50 dagen, stoer hoor!

Reply
Laura 9 februari 2016 - 11:42

Oh interessant! The Green Happiness is vegan -als je wil-, dat is niet perse mijn doel, maar ik merk wel dat het niet eten van vlees, vis en zuivel me minder moe maakt. Dus als ik het doe, dan aan het einde van de dag, zoals zij aanraden. En meer groente eten gedurende de dag doet me ook goed 🙂 Kreeg je uiteindelijk wel meer energie?

Reply
The Green Happiness cheatweek | www.lauraenjames.com 18 februari 2016 - 12:17

[…] Vorige week zat ik vol goede voornemens. Helaas kwam ik daar niet aan toe. […]

Reply
Aimee 21 april 2016 - 14:44

Ben je gestopt na de 3e week?
Snap niet heel erg hoe je hier echt moe van kan worden want het is genoeg eten om energiek te moeten kunnen zijn.. daarnaast is het ALTIJD zo dat wanneer je stopt met suiker eten of je eetpatroon aanpast je hoofdpijn krijgt en wat mooier word.. denk ik? ben erg benieuwd of je het hebt afgemaakt!

Reply
Laura 26 april 2016 - 11:29

Hoi Aimee, ik ben wel doorgegaan, alleen nog niet aan toegekomen om de blogs te schrijven. Het is heel goed bevallen. Ik heb alleen de laatste weken minder heftig gemaakt, dus niet gevast. Ik hoef niet af te vallen namelijk, dus vegan eten was voor mij al genoeg verandering.

Dat bevalt nog steeds erg goed. 90% van de tijd eet ik vegan. Soms wat vis en 1x per 2 weken wat biologisch vlees voor avondeten.

Reply

Leave a Comment